Támogassa Ön is munkánkat! Bankszámlaszámunk: 11600006-00000001-98797092, a megjegyzéshez kérjük írja be: "Támogatás".
Adományait a begellátás javítására fordítjuk. Köszönjük!
 
Gondoskodás 2000
 
 
 
 
      ÁPOLÁSI
     SZOLGÁLAT
 

 

 
 
 
Gyakran ismételt kérdések és válaszok hozzátartozók részére
 
Korábbi elégedettségi felméréseink eredményei
 
 
GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) megfelelőség
 
 
 
TÁMOGATÓINK
 
Százhalombatta Önkormányzata
 
 
DunaRent Kft.
 
 
Kisvakond Kertészet
 
 
 
Érd Önkormányzata
Érd város Önkormányzata
 
Varrjunk maszkot
Varrjunk maszkot facebook  csoport
 
Jobbulást! Alapítvány
 
Béres Csepp!
 
Freedom Zenekar

 
 

OTTHONI HOSPICE ELLÁTÁS

„Hisszük és valljuk, hogy minden gyógyíthatatlan Betegnek joga van az emberhez méltó bánásmódhoz, ápoláshoz, gondozáshoz és környezethez, fájdalmainak csillapításához és az állapotának megfelelő legjobb életminőséghez. Minden Családnak és Hozzátartozónak, aki vállalja szeretteinek otthoni gondozását, joga van ehhez megkapni a megfelelő szakmai segítséget.”

 

A Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat 1997. óta foglalkozik otthoni szakellátással, 2004 óta otthoni hospice gondozással, mely a terminális állapotú betegek komplex otthoni szakellátását jelenti.

Szolgálatunk működési területe: Budapest XXII. kerület, Budapest XXIII. kerület, Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Diósd, Érd, Herceghalom, Pusztazámor,  Sóskút, Százhalombatta, Tárnok, Törökbálint.

   Hospice ellátó teamünk palliatív ellátásban jártas szakorvossal, hospice szakápolókkal, pszichológussal, menthalhigiénés szakemberrel, gyógytornásszal, szociális munkással és önkéntesekkel áll a terminális állapotú betegek rendelkezésére. A Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat hospice mobil team formájú ellátási rendszere lehetővé teszi, hogy működési területünkön minden beteg saját, otthoni környezetében, családtagjainak körében, tölthesse életének utolsó napjait. Célunk kínzó tünetek enyhítése által az elérhető legmagasabb életminőség biztosítása.

 

Az általunk kínált szolgáltatás:

Felvételre kerülhet minden, a területen tartózkodó (bejelentett lakcím nem szükséges) beteg, akinek állapota nem visszafordítható, daganatos megbetegedésben, AIDS-ben, krónikus neurológiai vagy autoimmun megbetegedésben szenved (kivéve agyi történések utáni állapotok és Alzheimer-kór). Segítségünket kérheti a beteg maga, családja, családorvosa, vagy kezelőorvosa.

A beteg igényei és kezelőorvosa javaslata szerinti gyakorisággal és szakmai összetételben látogatjuk a beteget, akinek alapápolási és beteg-felügyeleti feladatait saját családja látja el. Tevékenységünk kiterjed a tartós fájdalomcsillapításra, szakápolásra, gyógytorna, fizioterápia végzésére, szociális tevékenység szervezésére, menthalhigiénés gondozásra, diétás tanácsadásra, a gyógyszerelés tervezésére és ellenőrzésére. Állami finanszírozásunk betegenként 150 ápolási napra terjed ki, mely kb. az utolsó 5-6 hónap komplex ellátását teszi lehetővé.

 

CSELEKVŐKÉPTELENSÉG ESETÉRE VONATKOZÓ ELŐZETES EGÉSZSÉGÜGYI RENDELKEZÉS
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. Törvény lehetővé teszi, hogy cselekvőképes személy későbbi cselekvőképtelensége esetére ún. előzetes egészségügyi rendelkezés formájában döntsön egyes beavatkozásokról, kezelésekről, és / vagy ún. helyettes döntéshozót jelöljön ki.

Az előzetes egészségügyi rendelkezés formája kizárólag közjegyzői okirat lehet.

További információk az életvégi döntésekről:

https://hospice.hu/hospice-alapfogalmak#elozetes-rendelkezes

 

A honlapunkon található NYILATKOZATMINTA egy olyan segédlet, amely szabadon használható személyre szabott előzetes egészségügyi rendelkezés összeállításához. A Nyilatkozatmintát az Életvégi Döntések Munkacsoport dolgozta ki. Kitöltése előtt javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával.

 

Előzetes egészségügyi rendelkezés minta

 

Ellátási igény bejelentése: Gribek Magdolna: T: 06/20-578-9773

 

Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat        

Cím: 1224 Budapest, Mátra u. 7.              

Tel: 06-20/9324-648

E-mail: gondos2000@t-online.hu